(ВІДЕО) Прикордонники встановили осіб, причетних до незаконного переміщення наркотичних речовин через кордон

НАЗАД
19 листопада 2021 16:00

Прикордонники Харківського загону у тісній взаємодії зі співробітниками взаємодіючих правоохоронних органів продовжують протидію злочинній діяльності у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

Так, на початку поточного року, в пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, правоохоронці припинили дві спроби незаконного переміщення через кордон наркотичних речовин з України до РФ.

В обох випадках наркотики були приховані у взутті та дитячій іграшці, а перемістити їх через кордон подорожніх просили невідомі особи за грошову винагороду.

Співробітниками компетентних правоохоронних органів було порушено кримінальну справу за ст. 305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

В ході супроводження кримінального провадження, офіцерами оперативно-розшукових підрозділів Харківського прикордонного загону було встановлено коло осіб, громадян України, мешканців Кривого Рогу, які причетні до спроб незаконного переміщення наркотичних речовин через кордон.

Учора, реалізуючи оперативну інформацію, в рамках вищезазначеного кримінального провадження, на підставі ухвали Київського районного суду м. Харків, прикордонники Харківського загону спільно зі співробітниками СВ УСБУ у Харківській області, із залученням військовослужбовців мобільного прикордонного загону ДОЗОР, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури, провели санкціоновані обшуки за двома адресами в місті Кривий Ріг у фігурантів справи.

За результатами обшуків виявлено речовину сіро-зеленого кольору рослинного походження (канабіс), пристрій для вжитку наркотичної речовини, патрони та навчальну гранату. Також під час обшуків вилучено мобільні телефони, планшети та жорсткий диск до комп’ютера.

Вилучені речовини та предмети відправлено на відповідні експертизи та перевірку.

Тривають подальші слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси